Organisatie


Praktijk 12 Harlingen vof is sinds 1-1-2011 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Leeuwarden onder nummer 51745488 vestigingsnummer 000021733899

Binnen Praktijk 12 zijn 2 therapeuten werkzaam:

Lisa

Johan

Wie is Johan?

Ik ben een gepassioneerd therapeut op veel verschillende gebieden. Ik verhelp lichamelijke pijn door goed te kijken, luisteren, hierover na te denken en door diverse technieken in te zetten.

Na verschillende ”carrièrewegen “te hebben bewandeld (van stratenmaker tot boekhouder) en altijd weer dingen willen uitproberen kwam ik op een zekere dag in aanraking met DBA (Dutch Bodywork Academie) hier wilde ik mijzelf de technieken van het masseren eigen handig maken. Al snel bleek dat de combinatie van mij en massages heel goed samengaan en mijn passie hiervoor begon te branden. Binnen een tijdbestek van 3 jaar was ik uitgegroeid tot Manueel Praktizijn® (De opleiding Manueel Praktizijn® bestaat uit de modules Shiatsu Ryoho, Klassieke Massage, Segmentale Massagetherapie, Voetreflexologie en Therapeutische Vorming) en startte mijn eigen praktijk in 2005. Door mond op mondreclame en een krantenartikel en boven alles de ook therapeutische samenwerking met Lisa ontstond in 2011 sms Chilltime vof een combinatie van therapeutische massages en wellness. Door ons verder met plezier te ontwikkelen hierdoor nog beter in staat te zijn mensen te begeleiden hebben we besloten om per 1 januari 2020 door te gaan als Praktijk 12 waarbij we onze dienstverlening verder hebben uitgebreid.

Wie is Lisa?

Zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het welzijn van mensen. Meer dan 20 jaar ben ik werkzaam geweest als HRM-er in het onderwijs (eerst 10 jaar in het basisonderwijs en daarna in het voortgezet onderwijs). Na het afronden van de 3-jarige opleiding tot massagetherapeut heb ik vanaf 2013 beide professies met veel plezier en voldoening weten te combineren. Vanaf begin 2020 ben ik gestopt als HRM-adviseur en leidinggevende en hebben we ons praktijk uitgebreid met professionele coaching.
Ik ben een mens-mens, heb een sterk inlevingsvermogen in de ander en zoek altijd de verbinding, wederzijds respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Kan goed luisteren en geef terug wat ik hoor en zie, sta positief in het leven en stop mijn energie graag in wat wel kan, ben daarin doelgericht en dat leveren prachtige resultaten op voor de ander.

Ik geloof dat ieder mens heel goed van zichzelf weet wat hij of zij nodig heeft. Alleen is deze IK-kracht soms zoek en moet hij worden her ontdekt. Het leren vertrouwen op jezelf en goed voor jezelf zorgen maakt dat je verder komt in je persoonlijke ontwikkeling en steeds meer en meer onbewust bekwaam wordt in het leven. Het is een continue bewustwordingsproces. Mensen daarbij te begeleiden en ondersteunen, is wat ik het liefste doe. Al jaren ervaar ik het belang van structuur, gezond eten, bewegen en goed slapen als maat voor mijn eigen balans. Door ervaringen in mijn eigen leven én mijn interesse in leefstijl en gezondheid is het mijn passie geworden om anderen te laten ervaren hoeveel je zélf kunt doen om in balans te komen en blijven.

aringen in mijn eigen leven én mijn interesse in leefstijl en gezondheid is het mijn passie geworden om anderen te laten ervaren hoeveel je zélf kunt doen om je energiek en fit te voelen. Dat doe ik door me enthousiast, open, eerlijk en betrokken op te stellen met de nodige kennis van zaken.

Wij zijn samen Praktijk 12

Lichaam en geest beschikken over een groot zelf herstellend vermogen en soms is het nodig daarin een klein beetje bij te helpen. Wij begeleiden mensen naar een betere balans, een goed evenwicht in belasting en belastbaarheid (lichaam en geest). Al onze specialismen worden gedreven met veel passie en enthousiasme, waarbij de mens centraal staat!

Mensen bewuster maken om te komen tot een beter voelen in het lichaam, zodat ze daardoor meer kunnen genieten en beter gaan presteren in hun werk en privéleven.  Een betere balans tussen lichaam en geest kan een blessure of klacht voorkomen en bevordert herstel.

De therapeuten zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST).

De volgende documenten betreffende de NVST zijn ter inzage beschikbaar:

  • Beroepscode soma therapeut;
  • Beroepsprofiel soma therapeut;
  • Huishoudelijk reglement der NVST;
  • Richtlijnen praktijkvoering;
  • Statuten der NVST;
  • Reglement afhandeling klachten en geschillen.

Tevens zijn de therapeuten geregistreerd bij de RBCZ:

Erkend en geaccrediteerd door NOBCO en werk volgens de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches.

Zowel de Ethische Gedragscode als het Klachtenreglement van de NOBCO vind je op: http://www.nobco.nl/files/NOBCO-documenten/Internationale_Ethische_Code.pdf.