Segmentale massage


Segmentale massage is een therapeutische massagetechniek die gericht is op storingen in inwendige organen en functies daarvan. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige samentrekking, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat.

Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden.
Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken. Wanneer uw zenuwstelsel tot rust gedwongen wordt door bijvoorbeeld Segmentale massages, kunnen uw lichamelijke klachten verholpen worden.

Voor wie:

Zenuwen staan in samenhang met de spieren, botten, huid en de organen. Als er binnen dit gebied (segment) iets niet goed werkt, zullen de bijbehorende structuren ook niet goed functioneren.Door middel van massage is het mogelijk deze blokkade op te heffen.De wervelkolom (als basis) met links en rechts uittredende zenuwen aan elke wervel is in dit geheel uiterst belangrijk.   Het centraal zenuwstelsel wordt tot rust gebracht en er ontstaat evenwicht in de processen die zich in het menselijk lichaam afspelen, de homeostase.

Segmentale massage kan helpen bij o.a.* nek-en schouderklachten* stress* tennis-golf-elleboog* maagklachten* menstruatieklachten*spastische dikke darm* vermoeidheid.